Zonneboilers

Besparen op je energiefactuur?

Een zonneboiler is een goede investering om te genieten van zonne-energie én te besparen op je energiefactuur. Vaak is het plaatsen van zonnepanelen een te grote hap uit je budget als milieuvriendelijke (en op termijn ook portefeuillevriendelijke) ingreep. Een zonneboiler kan je al op weg helpen om zowel je CO2-uitstoot als je energiefactuur te verminderen.

Werking

Kort maar krachtig: zonneboilers gebruiken de warmte van de zon om je sanitair water te verwarmen. Is de buitentemperatuur niet warm genoeg, dan springt de naverwarmer van je installatie bij om de gewenste (of nodige) temperatuur te krijgen.

Types zonneboilers / zonnecollectoren

Je kan bij ons terecht voor verschillende types zonneboiler:

– Vlakke zonnecollectoren of buiscollectoren

– Systeem onder druk of leegloopsysteem

De keuze voor het type zonneboiler hangt af van je budget, maar ook van de situatie.

Vlakke collectoren of buiscollectoren

Afhankelijk van je wensen en budget, kan je de keuze maken tussen een vlakke zonnecollector of een zonneboiler met buiscollectoren. Het verschil tussen beide bestaat vooral uit het rendement per oppervlakte.

Buiscollectoren zijn iets meer wendbaar dan vlakke zonnecollectoren en dus geschikt voor elk type dak. Vlakke zonnecollectors hebben meer oppervlakte nodig om hetzelfde rendement te behalen dan buiscollectoren, maar zijn iets voordeliger in aanschaf.

De beste keuze zonneboiler voor jou hangt dus van een aantal factoren af, die we graag met jou persoonlijk overlopen.

Systeem onder druk of leegloopsysteem

Enerzijds kan je opteren voor een zonneboiler systeem onder druk, anderzijds voor een leegloopsysteem. In dit geval hangt alles af van de situatie van je dak, want qua rendement zijn de beide systemen zeer vergelijkbaar.

Een zonneboiler met leegloopsysteem moet echter altijd onder helling worden geplaatst, waardoor dit geen optie is bij platte daken. Bij een systeem onder druk ben je iets zekerder van een goed rendement ongeacht de situatie van je dak, omdat de omstandigheden hierbij minder riskant zijn.

Wil je hier graag meer informatie over? We adviseren je graag!

Andere diensten

Contacteer ons!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.

Moreno

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Services

Follow us