Verwarming

Installatie van verwarmingsinstallaties

Particuliere of professionele (industriële) omgevingen en renovatie of nieuwbouw: wij doen het allemaal. Bij grote projecten werken we – zowel voor jouw gemoedsrust als voor die van ons –  alleen samen met vaste, betrouwbare en ervaren onderaannemers voor de installatie van verwarmingsinstallaties. Je kan dus misschien een ander gezicht zien verschijnen op de werf, maar je aanspreekpunt blijft ongewijzigd: Vincent volgt alles persoonlijk op.

Loop je al warm voor een samenwerking? Dan kan je bij ons terecht voor:

– Plaatsen, vervangen of controleren van de voedingsleidingen

– Plaatsen van vloerverwarming

– Plaatsen van radiatoren

– Plaatsing van de warmtebron (verwarmingsketels, warmtepompen)

Underfloor surface heating pipes. Low temperature heating concept

Voedingsleidingen

De leidingen voor je centrale verwarming vormen een elementair onderdeel van je wooncomfort. Laat ze plaatsen door een erkend vakman om later problemen te voorkomen. Je kan bij ons terecht voor de controle van je bestaande leidingen, maar ook voor de vervanging van de voedingsleidingen voor je centrale verwarming bij renovatie of de installatie ervan bij nieuwbouwprojecten. Breid je een bestaande woning uit met een extra woongedeelte, contacteer ons dan voor het verleggen of uitbreiden van het huidige leidingnet. 

Ook voor het onderhoud van de leidingen voor je centrale verwarming en de herstelling ervankan je bij ons terecht. 

Vloerverwarming

Omdat de gevoelstemperatuur altijd een stukje (ongeveer 2 graden) hoger ligt dan bij de verwarming door klassieke radiatoren en de warmte ook egaler wordt verdeeld, is vloerverwarming een populaire (en verstandige) keuze bij nieuwbouwprojecten en totaalrenovatie.

Vloerverwarming ligt – niet onlogisch – ónder de vloer, waardoor een bepaalde dikte van de vloeropbouw nodig is. Bij nieuwbouw en totaalrenovatie wordt vloerverwarming dan ook vaak al standaard op de plannen getekend, zodat er bij de bouw van de woning rekening kan worden gehouden met de minimale vloerdikte. Bij een gewone renovatie is het vaak moeilijker, maar niet altijd onmogelijk, om een vloerverwarming te plaatsen. Is vloerverwarming toch een onmogelijke kaart, dan zijn er gelukkig een aantal alternatieven die nog steeds gunstig zijn voor je portefeuille.

Radiatoren

Vloerverwarming is vaak de juiste keuze, maar niet altijd. Kies je voor radiatoren, kies dan ook voor een erkend vakman om ze aan te sluiten. Wij zorgen ervoor dat je het maximale rendement haalt uit je radiatoren door een correcte aansluiting.

Radiatoren zijn misschien niet meer de populairste keuze, ze zijn wel vaak de meest budgetvriendelijke. Een radiator plaats je zonder al te veel breekwerk en bovendien werken de meeste radiatoren op verschillende soorten brandstof, waardoor de bestaande leidingen en warmtebron vaak kunnen worden behouden. 

Elektrische radiatoren en convector verwarming zijn de bekendste types radiatoren, maar informeer zeker naar de mogelijkheden om budgetvriendelijk te blijven verwarmen in je woning!

Lage temperatuur radiatoren

Wil je de voordelen van vloerverwarming combineren met het plaatsingsgemak van radiatoren? Kies dan voor lage temperatuur radiatoren. Dit soort radiatoren maakt gebruik van water dat op lagere temperatuur de radiator binnen stroomt. Door middel van ingebouwde ventilatoren wordt de convectie versterkt waardoor je toch op een zuinige manier van een aangename warmte kan genieten. Een hoger rendement aan een lagere prijs dus!

Lage temperatuur radiatoren kunnen ook worden aangesloten op een warmtepomp, waardoor ze ook in moderne woonprojecten stilaan hun plaats beginnen veroveren.

Warmtebron

De warmtebron is het kloppend hart van je verwarmingsinstallatie. Een CV-ketel of warmtepomp zorgt ervoor dat de warmte wordt opgewekt en doorheen je woning wordt afgegeven via de leidingen en radiatoren of vloerverwarming.

Een groot deel van je verwarmingsbudget kan worden herleid naar je centrale verwarmingsketel. Nieuwere condensatieketels verwarmen sneller, zijn flexibeler (ze reageren op de warmtevraag) en er gaat minder warmte verloren. Redenen genoeg dus om je oude cv ketel te vervangen door een nieuwe verwarmingsketel. Je kan immers rekenen op verschillende premies en bespaart maandelijks op je energiefactuur.

Je kan bij ons terecht voor de plaatsing van mazoutketels en gasketels, maar ook voor de installatie van een warmtepomp. Want ook zonder zonnepanelen verbruik je met de plaatsing van een warmtepomp gegarandeerd minder. 
Meer weten over de verschillende types warmtepompen >
>> link naar page met warmtepompen

Standaard plaatsen we gasketels van Vaillant en Weishaupt, merken waar we de nodige goede ervaringen mee hebben. Maar ook voor de installatie van cv ketels van andere merken kan je bij ons terecht.

Ketelonderhoud

Een elementair onderdeel van je cv ketel is het onderhoud ervan. Ketelonderhoud is een verplichting! Zo moet je minstens om de twee jaar je gasketel een onderhoudsbeurt (laten) geven. Mazoutketels moeten er elk jaar aan geloven.

Kijk zeker de verplichtingen voor het onderhoud van je ketel na op de website van vlaanderen.be of informeer ernaar!


Andere diensten

Contacteer ons!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.

Moreno

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Services

Follow us